5 Stappen voor de perfecte Insta foto

Daar zit je dan, perfect gekapt, je leukste outfit aan, een heerlijke smoothie bowl voor je neus. Je weet het zeker. Dit wordt de per-fec-te Instagram foto. Vol goede moed zet je de foto online, en dan…. Nog geen honderd likes. Waar ligt dat nou aan? Hoe schiet je de perfecte foto? Wij maakte een stappenplan voor je:

Stap 1: Kies de locatie
Het is belangrijk dat je weet wat je wilt uitstralen op je Instagram, een daar de locaties waar je gaat fotograferen op afstemt. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. Kijk bij de influencers die je inspireren. Vaak staan de locaties er zelfs in getagd, en anders moet je even goed zoeken. De meeste foto’s worden toch wel geschoten in het centrum van Amsterdam.

Stap 2: Licht
Zorg dat het licht voor je werkt, niet tegen je. Het is belangrijk dat je lichtbron van voren komt. Een lichtbron is bijvoorbeeld de zon, een lamp of een raam. Als je buiten schiet en het is zonnig, probeer dan in de schaduw te staan. Je zou het niet zeggen, maar het is beter als je fotografeert als het bewolkt is. Hierdoor heb je geen harde schaduwen in je gezicht. Ga je binnen schieten, ga dan zo dicht mogelijk bij het raam zitten. Natuurlijk licht doet het altijd beter dan kunstlicht.

Stap 3: Weet wat je besteld
Ga je echt voor een goede Instagram foto, zorg dan dat het eten dat je besteld hierop aansluit. Kijk van te voren op het Instagram account van het restaurant zelf, een zoek iets uit wat jij het mooiste vind staan op de foto. Eenmaal aangekomen in het restaurant kan je vragen wel gerecht het is, of als je dat echt té erg vindt kan je het altijd zelf uitzoeken op de kaart.

Stap 4: Schieten
Maak een deal met een vriend, vriendin, assistent, wie dan ook, om foto’s van elkaar te schieten. Als je iedere keer dat je afspreekt met een vriendin die daar helemaal geen zin in heeft, dan gaat dit irriteren.
Zorg dat je minimaal 30 foto’s van elkaar schiet. Zo zit er altijd wat goeds bij.

Stap 5: Bewerken
Je foto bewerken is heel belangrijk. Het is wat je onderscheidt van de rest. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er zijn genoeg apps zoals Lightroom & VSCO die prima filters hebben. Zorg dat al je foto’s in dezelfde stijl bewerkt worden, zodat je feed een mooi geheel wordt.

Stap 6: Posten
Zorg dat je volgers weten waar ze aan toe zijn. Door sporadisch een foto te posten op een willekeurig tijdstip trek je geen publiek. Probeer om de dag rond dezelfde tijd een foto te plaatsen. Voor ons werk vroeg in de ochtend goed, rond 08:00 uur. Experimenteer wat voor jouw doelgroep het beste werkt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.